3 Şubat 2017 Cuma

GÜRCİSTAN AVRUPA ÜLKELERİNE SERBEST GİRİŞ HAKKI

  2 yorum
     Merhaba arkadaşlar sizlere bugun biraz haber amaçlı birazda takdir ile karışık ibret amaçlı bir yazı paylaşacağım. Başlıktada belirttiğim gibi Gürcistan Avrupa Birliğinde olan 22 ülkeye ve bunun haricinde kalan 3 ülkeye daha vizesiz giriş hakkı aldı hemde çok büyük bir oy çoğunluğuyla...!!! Ben avrupa hayranı bir insan değilimdir, sizden ricam konuyu bu şekilde algılamayın.
     Gürcistan dendiğinde çoğumuzun aklına casinolar, gece hayatı, fuhuş ve mafya olayları geliyor şüphesiz... Ben bu algıyı kırmak adına elimden geleni yapıyorum aslında ama tek başıma ne kadar yapabilirsem artık. Avrupa Birliğine dönelim tekrar, sizce arkadaşlar bir ülkede  sadece sizlerin internetten okuduğu gibi düzensiz, güçsüz ve suçun yoğun olduğu bir ülke olsaydı Gürcistan (Georgia) vizesiz giriş hakkı alabilirmiydi? Lütfen bu soruyu biraz düşünün.
     Gürcistan; 2008 yılında Güney Osetya savaşı adını alan ve kendi yüzölçümünün ve nüfusunun tamamı Rusyanın birtanecik şehrine denk geldiği halde boyun eğmeksizin ve gücü yettiğince Rusyanın tam destek vermesine aldırış etmeden savaşan, iyi tanıdığınızda insan yapıları Türklere belki de en çok benzeyen küçük ama kültürü ile bir o kadar büyük mevsiminin çoğu zamanı soğuk ama insanı bir o kadar sıcak ve samimi ülke... Henüz 24 yıl önce bağımsızlık alıp 8 yıl gibi kısa bir süre önce de savaştan cıkıp bu kadar güzel ve organize bir şekilde bu ülke gelişiyor ise bunu biraz düşünmek lazım bence, Düşünce yapısı, ekonomik anlayışı ve kanun işleyişi gezdiğim çoğu ülkeden daha farklı ve bir o kadar da başarılı diye düşünüyorum. Size bu ülke için birkaç kanun maddesi yazacağım, tabiki herkesin anlayacağı şekilde yani basit ve öz olarak
1. Gürcistan sınırları içerisinde kasti olarak başka bir insanı darp etmek suçtur. Aslında bu madde bizim ülkemiz dahil çoğu ülkede suç ancak ben nezarette yatanı gördüm fakat tutuklananı görmedim (eğer zengin birine vurmadılarsa) fakat arkadaşlar burada biri size ufak bir tokat dahil atar ve siz polisi (112) ararsanız şikayetçi olduğunuz kişi tutuklanır serbest kalması için ise 7.000 Gel yani yaklaşık 2.590$ kefalet ödenmesi gerekir.
2. Gürcistan içki, kumar ve fuhuş ülkesi ya hani. Gürcistan da bir tek bira dahi içerek araç kullanamazsiniz, cezası ehliyetinize el konulması ve toplamında 1.000 Gel ye yakın ceza ödemeniz gibi bir durum...
3. Gürcistanda sokakta fuhuş pazarlığı yapmak suç, bunu yapabileceğiniz resmi lisans sahibi gece klübü tarzı yerler vardır.
4. Gürcistanda trafikte yaya her durumda haklıdır... Bunu biraz açalım, polis bir arkadaşımla sohbet sırasında sordum dedim ki; "benim ülkemde yada diğer ülkelerde de yaya haklıdır elbette ama siz her koşulda yayayı haklı tutuyorsunuz neden?" bana verdiği cevap gerçekten çok anlamlıydı "şoför yani araba metal yaya ise et"... Bende bir cevap veremedim saygı duymaktan başka...
5. Hep insanlarla alakalı örnek verdim birde doğaya saygıdan vereyim. Gürcistanda eğer kaza yaparak bir ağaca çarpar ve zarar verirseniz o ağaca 1.000 Gel ceza ödersiniz ağaç için ve ayrıca kendi bahçenizdeki ağacı kesmek için bile izin almalısınız...
     Arkadaşlar bunları okuyup biraz düşünürseniz eğer bu ülkenin aslında hiçde size anlatıldığı gibi suç ülkesi olmadığı sonucuna varacagınıza inancım yüksek. Bu ülke sadece yapmak istediğiniz şeyleri kanun çerçevesinde yapabileceğiniz özgür bir ülke sadece bu iki ayrımı anlamanız önemlidir.
     Buradaki linke tıklayarak Gürcistanın Avrupa Ülkelerine vizesiz giriş haberini bulabilirsiniz.

iklan banner

2 yorum:

  1. Aynen katiliyorum dediklerinizin hepsi doğru..

    YanıtlaSil
  2. selamlar. Ben henüz parası olmayan ama para biriktirip güristandan bir orman arazisi almak isteyen, bu konuda olabildiğince bilgisiz biriyim :) Diyelimki 3000-max.5000 tl'lik bir dönüm arazi almak istiyorum. Bu bana herhangi bir ayrıcalık kazandırır mı? Bu satın almayı nasıl gerçekleştiririm? Birde böyle bir ormanlık araziye ev yapılabilir mi?

    Ev dediğim öyle kocaman bir beton yığını değil. Belki iki katlı ağaç ev gibi bir ev olur belki de prefabrik. Hatta tahminimce evi de ben yapmaya çalışırım (biraz yardımla tabi) .

    Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim :)

    e-mail : hilal_ysmn@hotmail.com

    YanıtlaSil

Blogger Eklentileri