25 Şubat 2017 Cumartesi

Gürcistan Oturum İzni İçin Yapılması Gerekenler

  1 yorum
     Merhaba arkadaşlar yoğun gelen sorular sebebi ile sizlere Gürcistan'da Oturum İzni Başvuru detaylarını ve adımlarını yazmak istiyorum. Tabi öncesinde sizlere tekrar hatırlatmak istiyorum hangi koşullar için oturum başvurusu yapabileceğinizi...
     Bildiğiniz gibi oturum başvuruları 3 durum için yapılabilmektedir, Evlilik için, Çalışma için ve Eğitim için ancak şöyle bir durum daha var ki bunların haricinde hiç bir amaç yok iken de oturum başvurusu yapabilirsin sadece aylık minimum 380 GEL (Gürcistan Larisi) gelir belgelemeniz gerekmektedir fakat tahmin edebileceğiniz gibi oturum çıkma ihtimali diğerlerine göre çok daha düşüktür. Şimdi isterseniz size oturum başvurusu için yapılması gerekenleri maddeler halinde belirteyim.


ÇALIŞMA OTURUM İZNİ

1. Firma açılış evrakları (Maaşlı çalışanlar için çalışma kontratı)
2. Pasaport yada Nüfus Cüzdanı
3. Pasaport tercümesi/Nüfus Cüzdanı Tercümesi
4. 4 adet Fotoğraf (ancak fotoğraf özel format olduğu için Oturum başvurusu esnasında çekilecek)
5. Banka hesabınızda yaklaşık 4 bin Gel bulunduğuna dair banka bilgilendirme yazısı (4 bin GEL sadece oturum izniniz çıkana kadar yani yaklaşık 1 ay kadar hesabınızda kalması yeterli daha sonra bankadan çekebilirsiniz.
6. Gürcistan'da yaşacağınız süre içerisinde kalacağınızı beyan ettiğiniz ev için ev sahibinin yazılı izin belgesi (Noterden yada Bizzat kuruma gelerek imzalaması)


EVİLİLİK OTURUM İZNİ

     Evlilik oturum izni için gerekli evrakları konsoloslukdan bilgi alarak hazırlamanız en sağlıklısı olacaktır çünkü değişik evraklar istenebilmektedir.


EĞİTİM OTURUM İZNİ

     Kayıt olduğunuz okuldan almış olduğunuz kayıt belgeleri ile birlikte Pasaport yada kimlik tercümeniz ve 4 adet fotoğraf ile birlikte başvurmanız yeterli olacaktır.

Dip Not: Oturum izinleriniz yüksek ihtimalli olarak kabul edilecektir ancak nadiren de olsa ilk başvuruda kabul edilmeyebilir bu durumda ümitsizliğe kapılmayın lütfen 2. başvurunuzda kabul edilecektir. 


iklan banner

1 yorum:

  1. Sorulariniz ve talepleriniz icin
    Iletisim = gurcistandayasam@gmail.com
    Whatsapp = +995557623178

    YanıtlaSil

Blogger Eklentileri