6 Nisan 2020 Pazartesi

CORONA VİRÜSÜ (COVİD-19) İLE İLGİLİ SON DURUM

  Hiç yorum yok

     Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere Corona salgını ile ilgili Gürcistan'da yapılan uygulamaları ve şu anki durum ile ilgili bilgiler paylaşacağım...

     Yazılarımı okuyan arkadaşların bildiği üzere 2015 yılından itibaren Gürcistan'da yaşıyorum ilk 2 yıl Tiflis ve daha sonrasında Batum'da ikamet etmeye başladım. Gürcistan'a hayran olma ve burada yaşamımı sürdürme fikrim öncelikle kanunlarının herkese eşit olarak uygulandığını görmem ve kesinlikle hiçbir ayrımcılık ile (pozitif ayrımcılıklar hariç) karşılaşmamış olmamdı. Bunların yanı sıra kendimi özgür hissetmem ve kültürel açıdan da zengin bir ülke olması da burada kalış arzumu desteklemiştir.

     Yazılarımı okuduğunuzda Gürcistan ile ilgili fikir sahibi olacağınızı düşünerek konuyu fazla uzatmadan yazımın amacı olan ve insanlığı çok zor durumda bırakan Corona Virüs Salgını (Covid-19) başladığı andan itibaren Gürcistan Devletinin herkese örnek olması gereken ve vatandaşlarını bu salgından korumaya yönelik yapmış olduğu ve izlediği yollar ile ilgili detaylı bilgi vermek istiyorum ve bunu sizlere adım adım anlatmak istiyorum.

1. Adım= Salgının hızla yayılması ile birlikte 16 Mart 2020 tarihinde Gürcistan Devleti tüm sınır kapılarını karşılıklı olarak kapatma kararı almış ve bununla birlikte Gürcistan sınırları içerisinde bulunan tüm Casino, Slot Club, Restorantlar ve Eğlence mekanlarının tamamını kapatarak 10 kişi ve üstü gruplaşmayı tamamen yasaklamıştır.

2. Adım= Bu önlemlerin yeterli olmadığını ve salgının hızla yayılmasından endişe duyan Gürcistan Devleti 21 Mart 2020 tarihinde OHAL ilan etmiş ve Eczane, Market ve Benzin istasyonları hariç tüm işyerlerinin kapanması kararını almıştır. Bu sırada Marneuli şehrindeki 80 yaşındaki bir kadının virüs taşıdığı tespit edilmiş ve katıldığı düğün ve gittiği taziye evindeki vatandaşlara da hastalık bulaştırma ihtimali göz önünde bulundurularak Marneuli şehri tamamen karantinaya alınmıştır

3. Adım= Hastalığın seyrinin değişmesi ve vatandaşlarının salgına minimum seviyede maruz kalmasını sağlamak amacı ile 31 Mart 2020 tarihinde Gürcistan Devleti saat 21:00 ile 06:00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmiştir.

4. Adım= Vatandaşlarının çalışamaması ve maddi sıkıntıya girmesi üzerine Gürcistan Başbakanı açıklamada bulunarak Mart, Nisan ve Mayıs dönemine ait olan 200 metrekübe kadar doğalgaz, 200 kw a kadar elektrik ve su ve temizlik faturalarının Devlet tarafından ödendiğini ve zor durumda kalan kişilere de maadi yardımda bulunacağını bildirmiştir. Bugün itibari ile Gürcistanda salgına maruz kalan kişi sayısı toplam 188 dir bunlardan 36 kişi taburcu edilerek iyileşmiş ancak malesef 2 kişi yaşamını yitirmiştir toplamda aktif hasta sayısı 150 dir.

     Ayrıca şunu da bildirmeden geçemeyeceğim Salgın başladığı andan itibaren Devletin haricinde Vatandaşların yapmış olduğu davranışlarda herkese örnek olması gerektiğini düşünüyorum çünkü; Durumu iyi olan vatandaşlar market önlerine satın almış oldukları temel gıda maddelerini bırakarak ihtiyacı olan kişilerin almasını sağlamışlardır bunun haricinde fatura bedellerinin devlet tarafından ödediğinin duyulmasının ardından bazı vatandaşlar (sayısı çok fazla) devlet ofislerine başvuruda bulunarak kendi durumlarının iyi olduğunu faturalarını ödemek istediklerini ve bu ödedikleri fatura bedellerinin ihtiyaç sahiplerine nakit yardım olarak yapılmasını talep ettiklerini bildirmişlerdir.

     Gürcistan Devletine ve Halkına bu özverilerinden dolayı sonsuz teşekkürü borç bilirim Son gelişmelerle ve yeni yazılarımda görüşmek üzere Saygılarımla...

    Not: Sizlere Corona salgını ile ilgili reel bilgi alabileceğiniz ve dünyadaki tüm ülkelerinin son durumlarını inceleyebileceğiniz bir link paylaşıyorum arkadaşlar

https://www.covidvisualizer.com/


iklan banner

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Blogger Eklentileri